Ny tröja, nytt jag, ensam

Myser i soffan med min nya gosetröja. Kom över några gamla bilder på min mobil. Eller rättare sagt bilder från detta året. Så skum känsla för det är liksom inte jag på de där bilderna? Allting har förändrats. Jag står ensam utan några riktigt nära vänner just nu men det känns liksom skönt. För om jag bara är mig själv så kommer väl så småningom de där vännerna som jag verkligen passar med. Istället för att dra på den där masken igen för att hänga med, passa in och ha något att göra på helgkvällar. Nej, då sitter jag hellre här ensam i soffan med en kopp te och sociologiboken i min nya tröja från secondhand. För det är liksom mer jag. Jag passar inte in bland allt fix och trix, dyrt och fint, jag är liksom jag och jag är ganska enkel, men jag tycker om det så. 

.

Men livet är bara så jävla vackert. När man äntligen skiter i andras åsikter och går sin egen väg. Det är inte längre viktigt att passa in. Jag vill bara vara mig själv och vill bli omtyckt pga det. Vill umgås med människor som värderar livet så som jag. Jordnära människor. Folk som värderar människor och livet före prylar och pengar. 
 
 
 

.

Ensamhet. Jag behöver den för att få utlopp för min kreativitet. Stängde in musiken och allt de kreativa i nästintill 5 år. Jag behöver en tid för att bara hitta tillbaka dit på egen hand. Jag vill bli öppna, omtänksamma Fanny igen, jag är den Fanny. Men jag har liksom satt ett lås med kedjor runt henne. Musiken är nyckeln dit. Så just därför, behöver jag min ensamhet ett tag. Det blir intressant att se vilka som stannar kvar, och accepterar att jag är sån här. En rörig, skör musiksjäl. 

söndag - tankar

Söndag. Rummet hos mamma börjar bli klart. Börjat på en ny låt. Konstig känsla i magen. Spänd i hela nacken. Känner mig ensam och smått besviken på hur du beter dig. Du hjälper mig att måla min fasad ännu lite mer med en färg som inte är jag. 
 

.

Jag bara har en känsla av att allt kommer bli så himla bra. Det är liksom en känsla i magen. Som en boll som är ivrig av att bara få mig att hoppa och studsa runt av lycka. Den här känslan är så konstig, o van. Tänk så är det nu allt blir riktigt bra. Visst, en del dagar är jag tillbaka på ruta ett, allt känns dåligt och det känns som jag nästan går bakåt. Men så kommer dessa dagar. Och dom dagarna har aldrig funnits förut. Så det borde ju vara ett tecken på att jag går i rätt riktning. Vill fortsätta såhär. 

Underbart

Musikplugg, te, tända ljus och Veronica Maggio lurarna. Perfekt kväll. 

tummar upp

 
Den här dagen har varit så bra. Var så nära på att stanna hemma idag, var så himla trött. Men kära pappa kom hit så åkte vi tillsammans till skola och jobb. Dagens stora höjdpunkt var spexfotograferingen. Alla hade gått in för det och det var så kul att se allas reaktioner överallt. Haha, älskar att sticka ut med dessa härliga människor och man liksom bryr sig bara inte?! Jag älskar att vara en del av dom. Min mentor pratade även med mig och sa att han var stolt över min närvaro det senaste. Så underbart. NU kör vi. 

..

 
 
 
 

Skulle behöva en strömbrytare någonstans mellan hjärna och hjärta


 
Börjat skriva på en ny låt och målat naglarna rosa. Det är cirka allt vettigt jag gjort idag. Det rosa ska dock bort för oj vad obehaglig jag känner mig i det? Känns verkligen inte som jag. Känns för tjejigt. Finner noll inspiration hos mamma och längtar tillbaka hem till pappa just nu faktiskt. Känns bara svårt att skriva de här raderna för jag känner mig liksom tom och bara tom? Men ändå fylld av så många tankar och funderingar. 
 

.

Motgång. Jag vet inte men det känns som att jag alltid stänger in mig i ett skal och målar ytan med något som inte är jag. Bara för att hålla en fasad? Vill inte ha det så. Vill kunna ta för mig och visa vem jag är. 

studiosöndag

Hemma efter en dag i studion. Aldrig trodde jag att man skulle bli så trött i både kropp och knopp av att vara där. Nu blir det lite kvällsmat, matteplugg, en promenad och sedan det dagliga sång & pianospelandet. 

22:19 torsdag

Torsdag.
Den här dagen har funkat. Ja det har den faktiskt. Riktigt lång skoldag. Började kl 8 och var hemma runt halv 6. Men jag klagar absolut inte. Jag trivs i skolan och vill inte åka därifrån. Älskar gemenskapen och att omges av den positiva energin som smittar av sig när man har en liten nere dag. Idag var en sån dag, men som alltid, resulterade den i nytt materiall i form av text och toner. Jag älskar det här. Och det går så himla bra nu. 

tjugo snabba som tidsfördriiiv

1. Hur gammal är du? 18
2. Hur gammal känner du dig? som typ 14
3. Ut och festa eller myskväll? Myskväll
4. Prata i telefon eller smsa? tycker det är mysigast att ligga och skriva gosiga sms
5. Blond eller brunett? brunett!!
6. Har du något husdjur? Nej!
7. Vad längtar du efter just nu? den 25:e, helgen och höst
8. Vad gör du om tio år? Pluggar antagligen på högskola någonstans i landet 
9. Hur uppvaktar man dig? Beror väl på vilket humör man är på. Men om någon skulle dyka upp med en gosig film, chips och dipp hade jag garanterat blivit glad. Sen är gosiga komplimanger alltid fint. Och kramar!!
10. Beskriv ditt drömutseende?  tycker bara denna frågan är ytlig och onödig. Why vilja look like en annan när en fötts i en fantastiskt kropp som funkaaaar. 
11. Vad stod det i ditt senaste sms? Ca 20:30, puss!
12. Vem var den senaste du ringde? Pappa
13. Vill du gifta dig i framtiden? Alltså jag vet inte riktigt. Jag tror det. Men inte ett överdrivet pampigt bröllop utan ett litet mysigt isåfall. 
14. Har du svimmat någon gång? Nej!
15. Vad önskar du dig i julklapp? Mysiga kläder, pengar till resor. 
16. Vilket är ditt favoritgodis? Gillar det mesta men choklad är svårslaget!!
17. Är du rädd för blod? Jag är inte rädd för blod men jag får alltid en obehagskänsla när jag tänker på det.
18. Vad heter du i andranamn? Margareta, how classy.
19. Vilka yrken har du provat på? Restaurangbiträde på Max och personlig assistent. 
20. Nämn fem saker du inte vill vara utan i kylskåpet/skafferiet? Riskakor, havregryn, ägg (!!), mjölk och bananer. 

när allting blir lite klarare

Veckan rullar på och det är redan onsdag. Längtar till helgen då jag ska starta på mitt gymnasiearbete i studion i Skara, hänga med Dennis, flytta till mamma och fixa med mitt rum där. Just nu sitter jag i köket med lite skolgrejer, vindruvor, en kopp te och kännner mig löjligt avslappnad och nöjd med tillvaron.

Raw

Testade att fota i formatet "Raw" idag. Kvalitén blir ju så mycket bättre. Varför har jag inte upptäckt det här tidigare? 

.